Sosyal Medya

Güncel

Abdulkadir Selvi: Muharrem İnce’nin yol haritası, AK Parti’nin çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, manifestoyu açıkladı şimdi sıra somut hedeflerin yer alacağı, seçim beyannamesinde.



AK Parti seçim beyannamesini milletvekili listelerinin YSK’ya teslim edildiÄŸi 21 Mayıs’tan sonra açıklayacak.  Muhtemelen 22 Mayıs olacak.

Manifestonun açıklanmasından sonra AK Parti’de seçim beyannamesiyle ilgili çalışmalar hızlandı. Bir yandan da seçim müziÄŸi ve sloganlar üzerinde çalışılıyor. Seçim müziÄŸinin manifestodaki “Uyanış ruhu” na uygun olacağı söyleniyor.

Bu arada seçim kampanyasının dili çok önemli olacak. Muharrem Ä°nce, Meral AkÅŸener, Selahattin DemirtaÅŸ ve Temel KaramollaoÄŸlu’nun ErdoÄŸan’ı ortak hedef olarak seçecekleri anlaşılıyor. Dört adayın ErdoÄŸan’ı tasfiye etmeye dönük bir dil kullanması muhafazakâr seçmenin CumhurbaÅŸkanı’nın etrafında kenetlenmesine yol açabilir.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise yeni sistemi ve yeni Türkiye’yi anlatacak. CumhurbaÅŸkanı adayı olmamasına raÄŸmen KılıçdaroÄŸlu yine ErdoÄŸan’ın hedefinde olacak. CumhurbaÅŸkanı’nın zaman zaman polemiÄŸe girmekle birlikte kucaklayıcı, pozitif bir dil kullanması bekleniyor. Ä°lk göstergeler CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın AK Parti’den daha yüksek oy olacağını gösteriyor. Beklenti ilk turda yüksek bir oyla seçilmek. AK Parti’de hesaplar ilk tura göre yapılıyor. Tabanda ise partiyle ilgili tereddüdü olanlar dahi, ErdoÄŸan’a oy vereceÄŸini söylüyor. Görünen o ki, ErdoÄŸan, seçimlerde aynı zamanda AK Parti’yi de sırtında taşıyacak.

MUHARREM İNCE: MANİFESTO AÇIKLAYACAĞIM

Muharrem Ä°nce ise, CHP’lileri rahatlatan bir çıkış yakaladı. Ancak Meral AkÅŸener’e giden kadın oylarını ne kadar getireceÄŸi bilinmiyor. Muharrem Ä°nce ile seçim kampanyasını konuÅŸtuk. CHP’de KılıçdaroÄŸlu ayrı bir kampanya yürütecek. Muharrem Ä°nce ayrı bir koldan çalışacak. CHP’nin bir seçim müziÄŸi olacak, Muharrem Ä°nce ayrıca bir kampanya müziÄŸi hazırlatacak. Dünkü yazımda diÄŸer adaylar da manifesto açıklayacak mı diye sormuÅŸtum. Yanıt Muharrem Ä°nce’den geldi. Ä°nce,“Manifesto açıklayacağım” dedi. CHP 24 Mayıs’ta seçim beyannamesi açıklayacak Muharrem Ä°nce ise ondan ayrı  olarak bir manifesto ile kamuoyunun karşısına çıkacak. Bunu yararlı buluyorum. Çünkü  CumhurbaÅŸkanı adaylarının gelecek vizyonunu öğrenme fırsatımız olacak. Muharrem Ä°nce“Yeni ÅŸeyler söyleyeceÄŸim”dedi. Bazı baÅŸlıkları paylaÅŸmasını istedim.

- Manifestomun özünde demokrasi, özgürlükler, yargı bağımsızlığı, eğitim, şeffaflık ve hesap verebilirlik olacak.

- Türkiye’nin en önemli sorunu yargı sorunudur.

- Hesap verebilir bir Cumhurbaşkanı olacağım.

Muharrem İnce, sert söylemleri olan bir siyasetçi. O nedenle kampanyada kullanacağı dili de konuştuk.

“Tayyip ErdoÄŸan’ı indirmek gibi bir söylemim olmayacak. Benim kiÅŸilerle bir iÅŸim yok” dedi. Ardından ekledi, “Benim kinim yok” Sakın bu sözlerinden teslimiyetçi bir çizgi izleyeceÄŸi sonucu doÄŸmasın. DiyaloÄŸa açık ama sert bir dil kullanacak.

DEVLETTE KÃœSLÃœK OLMAZ

Muharrem Ä°nce olumlu bir baÅŸlangıç yaptı, rakiplerinden randevu isteyip görüşeceÄŸini söyledi. KonuÅŸtuÄŸumuzda Temel KaramollaoÄŸlu ile görüşmeden yeni çıkmıştı.“AkÅŸener ve ErdoÄŸan’dan randevu talep ettim. DemirtaÅŸ’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na baÅŸvuruda bulundum. Kabul ederlerse gideceÄŸim, görüşeceÄŸim. BaÅŸarılar dileyeceÄŸim” dedi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Külliye’de görüşüp görüşmeyeceÄŸini sorduÄŸumda, “Hiçbir ön ÅŸartım yok. Sayın CumhurbaÅŸkanı nerede kabul ederse orada görüşeceÄŸim. Ben parti rozetini çıkardım Türk bayrağı rozetini taktım” dedi. “Devlet iÅŸlerinde küslük olmaz” diye ekledi. Muharrem Ä°nce ile konuÅŸtuktan birkaç dakika sonra CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın görüşmeye yeÅŸil ışık yakan açıklaması geldi. ErdoÄŸan“Partimizde kendilerini kabul ederiz” dedi. Sert geçmesi beklenen CumhurbaÅŸkanlığı seçimi açısından güzel bir baÅŸlangıç.

Bu arada diğer adaylara da haksızlık etmek istemem. Onlarla da konuşup, kampanyalarını takip edip izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

KAYNAK: HÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.